16-09-03

Huishoudelijke boekhouding

Goedenamiddag allemaal.......

Ik heb deze voormiddag bezig geweest met de maandplanning ivm de rekeningen.  Tja iedereen heeft rekeningen te betalen maar ik ben iemand ik plan alles op voorhand.  Elke maand maak ik een planning aan de hand van de gegevens die ik al heb voor de maand daarop. Natuurlijk is die planning niet 100% correct, das normaal, maar ik hou toch ook rekening met datgene wat ik niet weet, daar hou ik ook een som geld voor opzij. 

Op deze manier weet ik perfect wat er binnenkomt en buitengaat, ik heb dus voor elke maand een planning en een werkelijk overzicht.  Eigenlijk doe ik dat ook voor de jaarlijkse in- en uitgaven, zoals belastingen en eindejaarspremie enz.... ook hiervoor zet ik elke maand iets voor opzij.  Ik moet zeggen dat een goei manier van werken is, we zijn toch nog niet al te veel voor verrassingen komen te staan. En je hebt een beter overzicht van wat je mag spenderen en hoeveel je kunt sparen zowel per maand als per jaar.

Voor deze planningen heb ik zelf een exelblad in elkaar gestoken zodat ik niet meer moet doen als de begunstigde en de som in te vullen, de rest doet het rekenblad wel voor mij.  Eigenlijk is het niet meer dan een huishoudelijke boekhouding want ik ben nu eenmaal iemand die op zulk gebied graag ordelijk en overzichtelijk te werk gaat.  Ik werk ook graag met cijfers en zo een exelbladen, voor ze in één te steken toch, je weet wel om het automatisch te laten gaan.

Voor Sonja haar budget was het deze maand een hele overgave.  Jullie weten dat ze begin September in vaste dienst is gekomen, wat wil dat zeggen dat zij een overgang maakt van een weekplanning (interim) naar een maandplanning (vast werk).  Het is wel een hele verandering maar toch wel beter, daarvoor moest ik zien dat de betallingen verspreid lagen over de aantal weken per maand dus zien dat niet alles in één week betaald werd en nu eigenlijk niet meer.  Dus enkel nu heb ik daar wat werk aangehad maar vanaf volgende maand is dat veel gemakkelijker.

Ik maak daar echt niets uit hoor, ik zeg het nog eens ik doe zoiets heel graag.......

Wij wensen jullie nog veel blogplezier en tot strakjes.....

 

14:11 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.