27-03-04

oesje, oesje, oesje

Hey allemaal,

Het heeft een lange tijd stil geweest hier op onze blog maar door omstandigheden die ik niet echt kwijt wil heb ik niet de mogelijkheid gehad om iets te posten.

Ik zie dat we ondertussen de 6000 al gepasseerd zijn, moest deze persoon in kwestie het nog weten dan mag hij altijd een seintje geven en komt hij ook hier links van het blogje met een link te staan.

In één van de vorige berichten had ik vermeld dat ik met Kenzo naar de school zou gaan maar ook dit is in het water gevallen.  Helaas kan ik hier dus geen nieuws overgeven.

Het toneelstuk daar en tegen wel en hier moet ik over zeggen dat het voor de eerste keer is tegengevallen in al die jaren dat ik dat al doe.   Maar ja dat kan hé iedereen heeft niet dezelfde smaak over zulke dingen hé.   Nu binnenkort gaan we wel nog eens naar een "monoloog" kijken : dit is een toneelstuk opgevoerd door één of twee personen.  Deze monoloog heet "klaprozen" en word gespeeld door moeder en zoon.  Het gaat over de leefwereld van een jongen met het syndroom van down.  Dit hoe de jongen het zelf ziet en hoe de moeder het beleefd.   De vrouw in kwestie hebben we al eens bezig gezien met een monoloog volledig alleen en dat was geweldig.  Deze duurde toen +- 3 uren en wij dachten in het begin zo van amaai dat gaat vervelen maar het tegendeel was waar.   Dus wij zien der wel een beetje naar uit om deze te mogen gaan zien in Mei.

Voor de rest gaat hier alles zowat zijn normale gangetje terug en loopt alles terug op wieltjes.  Alhoewel dat is juist : Sonja is al 14 dagen thuis en heeft nog 14 dagen bij gekregen.  Dit vanwege een tenniselleboog die op scheuren stond.  Die laatste 14 dagen heeft ze bij gekregen omdat het in een genezingsproces zit en anders hervalt ze vlug terug.  Vandaar dat ze nog niet mag gaan werken.

Sam is momenteel van verleden week ook thuis dit voor stage te doen van de school uit bij de bakker waar hij in het weekend werkt.   Hij heeft nu al één week achter de rug en begint het toch gaan te voelen, hij werkt dan ook van 's morgens vroeg 6 uur  t.e.m. wanneer het gedaan is, wat gemiddeld in de week +- 15 uur is.  Nu moet hij ook dit weekend volledig doorwerken dus vorige nacht van 2 uur 's nachts tot 's middags en deze nacht ook nog eens.  Ik vind wel voor nen gast van bijna 17 jaar  (3 april) dat hij goed kan werken en dat hij het goed volhoud zonder te klagen.

Over Sam zou ik nog iets willen vertellen : Ik ben al sinds ik weet dat hij autistisch is bezig met het kindergeld.  Normaal zou ik recht hebben op verhoogd kindergeld door zijn autisme maar door het feit dat hij normaal begaafd is zegt het kindergeld dat ik geen recht daarop heb.   Nu heb ik dit, en ben daar al vijf jaar mee bezig, in beroep gegooid dus voor de rechtbank.  Dat van Sam is voorgekomen in januarie en ze hebben besloten dat de klacht "ontvankelijk" verklaard is (dus terecht) maar dat er een bijkomend onderzoek moet gebeuren door een dokter-specialist.  Nu ben ik daar donderdag met Sam naartoe en na een hele lange vragenlijst te beantwoorden en een lichaamelijk onderzoek begon hij uit te leggen op welke wet Sam word beoordeeld.   Dit moet je goed volgen !   Sam word beoordeeld op de oude wet, dit wil zeggen dat hij 66% invalide moet verklaard worden, maar dat dit heel moeilijk te halen is daar je dan of mentaal gehandicapt moet zijn ofwel lichaamlijk en mits sam geen van beide heeft....   De kinderen die nu jonger dan 7 jaar zijn worden beoordeeld op de nieuwe wet, dit wil zeggen dat hij maar 30% moet halen (en bij de vorige dokter had hij 45%) plus dat ze rekening houden met de inspanningen die de ouders moeten leveren om van hun kind een zogoed mogelijk normale vrouw of man te maken.   Ik vind dit erg, heel erg,  ik heb mijn ongenoegen dan ook wel degelijk geuit naar die specialist, want zo vallen wij overal naast de boot, indertijd toen ze de diagnose hadden was hij 12 jaar en je kunt maar hulp krijgen tot hun 12 jaar.  Ik vind dit ongeloofelijk met de haren getrokken en ik denk dat ik de rechtszaak niet zal winnen, ik heb er geen hoop niet meer op.  Je moet wel weten dat dit dan met terug werkende kracht is t.e.m.  1 april 1998, rekend maar uit hé.

Nu ga ik echt wel stoppen heb nog wel het één en 't ander te vertellen maar dat is voor de volgende berichtjes want dit is al lang genoeg zo, vind je ook niet.

Wij wensen jullie nog een heel leuk weekendje toe van C & S.

13:16 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Joepie.. jullie zijn terug ! Echt blij hier nog eens een berichtje te treffen...

Ik weet, dat je heel actief meewerkte op het interactieve blogje.. wel.. daarom wil ik je graag komen vertellen.. dat er nu ook een FORUM is..
Neem maar eens een kijkje als je zin hebt..

http://blogtips.proboards26.com

Nog een heel fijn weekend gewenst...
enne tot blogsssss..

Dikke knuffels aan jullie beiden !
xxx

Gepost door: viviane | 27-03-04

Dat is nu eens iets... Dat probleem van Sam zou je feitelijk eens moeten uitleggen in
het programma van Goedele Liekens 'recht van antwoord' dat
is nu echt eens iets dat in de openbaarheid mag gesmeten µ
worden en waar wel eens een deftig antwoord zou mogen
op gegeven worden en nog een veel betere oplossing.

Nog een prettig weekend.

Veel liefs,
Eva

Gepost door: Eva | 27-03-04

De commentaren zijn gesloten.