29-06-04

Sam !!

Ik weet het, het is weeral een tijdje geleden maar heb de laatste tijd zo weinig tijd is dat het seizoen of wat ?

Nee in eerste instantie doe ik momenteel samen met iemand anders aan webdesign voor andere mensen, klanten zogezegd, en vandaar dat ik al iets minder tijd heb.  
Daarnaast ben ik ook bezig met die rechtzaken van Sam en Sven want eindelijk heb ik de verslagen binnen, veel te laat natuurlijk.  Deze verslagen zijn nogal redelijk negatief en vandaar dat ik nu zowat het geloop heb om alles te regelen samen met de sociaal assistent van de voorzorg.  Omdat ik dus een advocaat heb via de ziekenkas en deze mens moet dus ook alle gegevens hebben.   We moeten nu zorgen voor de tegenargumentatie en dat moet allemaal op papier gezet worden.
Dan is het ook nog eens het einde van het schooljaar en dat betekent toch ook weer het één en het ander regelen zekers met het internaat van Sam.

Wat Sam betreft heb ik slecht nieuws :  hij is verleden week donderdag aangereden door een auto.  Hij is volledig in zijn recht maar de dader doet moeilijk.   In eerste instantie vroeg hij om het in de minnelijke te regelen en het niet aan te geven aan de verzekering.  Wij waren hier mee akkoord maar hebben er toch een pv van laten opmaken daar Sam ons wist te vertellen dat de dader ook vlucht misdrijf wou plegen.   Het is dankzij het feit dat de brommer nog startte dat Sam hem is achterna gereden en hem heeft kunnen dwingen om naar mij thuis te komen.  De vrijdag hebben we dan de brommer laten nakijken en het zou een 800€ kosten, dit wou hij niet en wij met ons goed hart hebben dan gezegd ok 500€ is goed.  Normaal zou hij die storten tot gisteren toen kreeg ik telefoon dat hij dan toch maar langs de verzekering gaat.
Nu volgens mij heeft hij gewoon af gewacht tot de 72 uurs voorbij waren om het aan te geven aan de politie, hij gaat er van de veronderstelling uit dat dit niet gebeurt is.  Gelukkig hebben wij onze voorzorgen genomen en dit toch gedaan, plus is er ook een getuigen.   Deze mens is zelfs de dader en Sam gevolgd toen hij zag dat deze weg reed.  
Persoonlijk denk ik dat hij nu heel wat meer kosten zal gaan krijgen dan alleen die 500€ want nu gaat hij ook opdraaien voor al de andere rest want vrijdag ben ik ook naar de dokter gegaan met Sam.  Tja sorry he maar als je bereid bent tot... en als je dan zo goed bent om het bedrag nog te verminderen... plus dat er op een zeker moment dan nog dreigementen worden geuit van de dader (wat de oorzaak was van de vermindering)...  dan dat veranderen van gedacht om een proces verbaal  te vermijden...   dan zeg ik : "dan ga ik ook door".   Ik ben normaal een persoon die ook alles op een goede manier regelt zolang er maar geen problemen van komen, maar als ze me raken....kijk dan uit.   Gelukkig gebeurt dit niet gemakkelijk hehe :-)

Dan heb ik nog slecht nieuws ivm Sam :  Sam moet voor zijn rijbewijs een speciaal papier laten invullen door zijn autisme.   Dit papier moet ingevuld worden door de huisarts op basis van het verslag van het onderzoek centrum.  Dit papier moet hij meenemen als hij zijn praktisch examen gaat afleggen.   Daar staat op geen enkele manier op dat de huisarts verantwoordelijk is want die ligt bij stuyvenberg in Antwerpen waar hij onderzocht is. Nu wil onze huisarts dat papier toch niet invullen zekers want hij vind dat teveel verantwoordelijkheid. Wat wil dat zeggen  voor Sam dat wanneer Antwerpen het ook niet wil invullen, hij volledig terug moet onderzocht en testen moet ondergaan voor Carra (dit is de instantie die onderzoeken en papieren geven voor mensen met een handicap die willen auto/brommer rijden, hier moet je bv zijn voor een aangepaste auto).   Dezelfde onderzoeken en testen als in Antwerpen.
Is dat nu niet met de haren getrokken ???  Ik heb bij mijn huisarts onze dossier opgevraagd, ik ben echt niet van zin om bij zo een brokkenmaker te blijven, zoals jullie al wisten is dit niet het eerste dat we meemaken met hem.   Normaal hadden we pas weg gegaan als zijn HIBO (stagedokter) vertrok maar nu is het helaas drie weken eerder.

Ik hoop dat jullie zowat aan mijn uitleg aan uit kunnen want ik heb 2 heel lange verhalen zo kort mogelijk willen uitleggen.  Moesten er vragen zijn ivm het praktische rond deze verhalen geef dan maar een seintje, gewoon reageren mag ook he.
Hopelijk morgen dan toch het goede nieuws dat Sam er door is : niet dat ik twijfel maar je kunt nooit weten he.

Nog een dikke blogknuf van C & S

12:22 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wat een zorgen... Amai zeg...bij jullie loopt alles ook niet van een leien dakje. :-s

Hopelijk komt het allemaal in orde zonder al te veel rompslomp. :)

Veel liefs,
Lonely Angel

Gepost door: Lonely Angel | 30-06-04

Pfff wat een gedoe ook altijd hé. Ooit hebben wij eens 500 euro moeten betalen aan een type in een stokoude mercedes doordat we met onze portier per ongeluk een kras gemaakt hadden in zijn portier. Hij wilde niet met de verzekering en wij dan ook maar niet voor de extra kosten, dus stelden we voor samen naar een garage te gaan voor een schikking, maar toen kregen we een brief waarin ze dreigden naar onze verzekering te schrijven dus hebben we maar betaald. Toeval wil dat we die auto nog verschillende keren tegengekomen hebben in de weken nadien en dat ze die kras nooit vermaakt hebben. Lekker 500 euro in hun zak, 500 euro die wij ontzettend moeilijk of eigenlijk gewoon niet konden missen. Ziek word je daar soms van. Enfin, om maar te zeggen dat ik het een beetje begrijp en meeleef!! take care

Gepost door: Godess A | 05-07-04

De commentaren zijn gesloten.