29-06-04

Sam !!

Ik weet het, het is weeral een tijdje geleden maar heb de laatste tijd zo weinig tijd is dat het seizoen of wat ?

Nee in eerste instantie doe ik momenteel samen met iemand anders aan webdesign voor andere mensen, klanten zogezegd, en vandaar dat ik al iets minder tijd heb.  
Daarnaast ben ik ook bezig met die rechtzaken van Sam en Sven want eindelijk heb ik de verslagen binnen, veel te laat natuurlijk.  Deze verslagen zijn nogal redelijk negatief en vandaar dat ik nu zowat het geloop heb om alles te regelen samen met de sociaal assistent van de voorzorg.  Omdat ik dus een advocaat heb via de ziekenkas en deze mens moet dus ook alle gegevens hebben.   We moeten nu zorgen voor de tegenargumentatie en dat moet allemaal op papier gezet worden.
Dan is het ook nog eens het einde van het schooljaar en dat betekent toch ook weer het één en het ander regelen zekers met het internaat van Sam.

Wat Sam betreft heb ik slecht nieuws :  hij is verleden week donderdag aangereden door een auto.  Hij is volledig in zijn recht maar de dader doet moeilijk.   In eerste instantie vroeg hij om het in de minnelijke te regelen en het niet aan te geven aan de verzekering.  Wij waren hier mee akkoord maar hebben er toch een pv van laten opmaken daar Sam ons wist te vertellen dat de dader ook vlucht misdrijf wou plegen.   Het is dankzij het feit dat de brommer nog startte dat Sam hem is achterna gereden en hem heeft kunnen dwingen om naar mij thuis te komen.  De vrijdag hebben we dan de brommer laten nakijken en het zou een 800€ kosten, dit wou hij niet en wij met ons goed hart hebben dan gezegd ok 500€ is goed.  Normaal zou hij die storten tot gisteren toen kreeg ik telefoon dat hij dan toch maar langs de verzekering gaat.
Nu volgens mij heeft hij gewoon af gewacht tot de 72 uurs voorbij waren om het aan te geven aan de politie, hij gaat er van de veronderstelling uit dat dit niet gebeurt is.  Gelukkig hebben wij onze voorzorgen genomen en dit toch gedaan, plus is er ook een getuigen.   Deze mens is zelfs de dader en Sam gevolgd toen hij zag dat deze weg reed.  
Persoonlijk denk ik dat hij nu heel wat meer kosten zal gaan krijgen dan alleen die 500€ want nu gaat hij ook opdraaien voor al de andere rest want vrijdag ben ik ook naar de dokter gegaan met Sam.  Tja sorry he maar als je bereid bent tot... en als je dan zo goed bent om het bedrag nog te verminderen... plus dat er op een zeker moment dan nog dreigementen worden geuit van de dader (wat de oorzaak was van de vermindering)...  dan dat veranderen van gedacht om een proces verbaal  te vermijden...   dan zeg ik : "dan ga ik ook door".   Ik ben normaal een persoon die ook alles op een goede manier regelt zolang er maar geen problemen van komen, maar als ze me raken....kijk dan uit.   Gelukkig gebeurt dit niet gemakkelijk hehe :-)

Dan heb ik nog slecht nieuws ivm Sam :  Sam moet voor zijn rijbewijs een speciaal papier laten invullen door zijn autisme.   Dit papier moet ingevuld worden door de huisarts op basis van het verslag van het onderzoek centrum.  Dit papier moet hij meenemen als hij zijn praktisch examen gaat afleggen.   Daar staat op geen enkele manier op dat de huisarts verantwoordelijk is want die ligt bij stuyvenberg in Antwerpen waar hij onderzocht is. Nu wil onze huisarts dat papier toch niet invullen zekers want hij vind dat teveel verantwoordelijkheid. Wat wil dat zeggen  voor Sam dat wanneer Antwerpen het ook niet wil invullen, hij volledig terug moet onderzocht en testen moet ondergaan voor Carra (dit is de instantie die onderzoeken en papieren geven voor mensen met een handicap die willen auto/brommer rijden, hier moet je bv zijn voor een aangepaste auto).   Dezelfde onderzoeken en testen als in Antwerpen.
Is dat nu niet met de haren getrokken ???  Ik heb bij mijn huisarts onze dossier opgevraagd, ik ben echt niet van zin om bij zo een brokkenmaker te blijven, zoals jullie al wisten is dit niet het eerste dat we meemaken met hem.   Normaal hadden we pas weg gegaan als zijn HIBO (stagedokter) vertrok maar nu is het helaas drie weken eerder.

Ik hoop dat jullie zowat aan mijn uitleg aan uit kunnen want ik heb 2 heel lange verhalen zo kort mogelijk willen uitleggen.  Moesten er vragen zijn ivm het praktische rond deze verhalen geef dan maar een seintje, gewoon reageren mag ook he.
Hopelijk morgen dan toch het goede nieuws dat Sam er door is : niet dat ik twijfel maar je kunt nooit weten he.

Nog een dikke blogknuf van C & S

12:22 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-06-04

Hallo

Goedemorgen,

Ik heb dus vernomen dat het soms niet lukt om de foto's te vergroten, waarom dit is snap ik niet goed maar wil je toch de foto's groter zien dan moet je naar deze site gaan :  trixke's Photo Home Page
Hier kan je alle foto's gaan bekijken in album's en ik zal in het vervolg deze link erbij zetten dan kan je altijd gaan kijken, alsook zal ik de kleinere versies wat vergroten dan zie je eigenlijk ook al veel.  Ik vind het wel erg, dacht dat ik het eindelijk had gevonden, snif snif.

Voor de rest van deze week heb ik eigenlijk niets speciaal te melden, alles verloopt zoals het moet en geen speciale gebeurtenissen.

Eén klein dingetje wel : ligt dit nu aan het weer of wat maar mijn humeur verslechterd.  Dat het verleden week en de week daarvoor zo goed ging voel ik mij nu down zonder echte reden.   Heb niet voor veel zin, voel me moe en alles is teveel, heel licht geraakt dus kijk uit voor mijn tenen.

Dus ga ik het hierbij laten nog een dikke blogknuf van C & S

10:57 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-04

Hey !!!

Allé de week is weeral bijna om en zoal ik al eens vermeld heb heeft mijn schatteke donderdag en vrijdag verlof genomen. Eigenlijk valt er over de voorbije dagen niet zo veel te vermelden behalve dat we gisteren woensdag voor ons met twee een nieuwe fiets zijn gaan kopen. Gisterenavond hebben we die dan ook volledig in elkaar gestoken want dat heb je wel als je hem niet in een fietsenwinkel koopt, en natuurlijk ook getest door een klein ritje gaan te maken. Vandaag hebben we dat ook gedaan maar door het slechte weer hebben we het enkel gehouden bij wat kleine boodschapjes. Normaal gaan we het morgen nog eens proberen om te fietsen maar het zal afhankelijk zijn van het weer.....

Foto-kes heb ik nog niet van onze fietsen want ik wil die buiten trekken maar één fotoke wil ik jullie wel laten zien. Deze is van onze speciaal gemaakte T-shirts, dit noemen ze speciale paint en is gedaan door een leraar van Sam, wie trouwens een hele toffe gast is.

Wat vinden jullie ervan ???

Wij vonden het in ieder geval wel iets hebben, hihihi

De rest van deze week en het weekend vertel ik na het weekend wel, ik ga nu wat rusten en profiteren van het feit dat S thuis is.

Nog een hele dikke blogknuf van C & S

18:56 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-06-04

Ons weekendje

Hallo,

Weeral een weekendje voorbij en het weer is dan uiteindelijk toch nog meegevallen vooral gisteren (zondag). Vrijdagavond ben ik en Sonja naar de cinema geweest naar de film "the day after tomorrow". Zekers geen spijt van een ongelofelijke, magnifieke film en spannend, niet zoals in een triller of horror maar....tja hoe noem je dat, ik weet niet met wat ik het moet vergelijken. In ieder geval echt goeie film, er was er maar één die in de cinema af en toe riep van de spanning en ja dat was Sonja, zij kan daar zo niet tegen. Was eigenlijk wel grappig, iedereen zit daar heel geïnteresseerd naar die film te kijken en af en toe hoor je dan een kreetje tussendoor, hahaha. Nee echt een aanrader van een film, ik ga hem ooit nog eens huren want die wil ik echt nog een keer zien.

Zaterdag hebben we hier thuis wat gedaan, zo van die kleine klusjes die ik niet alleen kan doen en zowel Sam, Sonja en ik hebben echt zodanig samen gewerkt dat er toch weeral heel wat gedaan is. 's Avonds zijn we dan naar een show geweest ten voordele van de kansarme kinderen. In deze shows treden meestal mensen, zangers op die niet zo bekend zijn buiten misschien in hun eigen streek. Nu dit zijn shows die wij al meerdere keren hebben gezien en zelfs meegeholpen want er heeft een periode geweest dat wij de organisatie daarvan, alsook de presentatie, zouden overgenomen hebben van iemand die eigenlijk al te oud is om het nog te doen plus een vriend van ons. Hij wil wel dat wij dit overnemen maar hij kan er moeilijk afstand van nemen en vandaar dat dit nog niet echt gelukt is. Ik zou de organisatie doen en Sonja de presentatie dit zou een echte goeie combiné zijn, maar we wachten nog maar wat af. Willen jullie ergens iets organiseren mag je ons altijd contacteren, ik kan zowat aan alles geraken, zangers, entertainment, kindergrime, noem maar op.... Met die mensen van zaterdagavond gaan we ook samen werken om deze shows te organiseren, niet dat dit ons iets opbrengt maar de voldoening is al voldoende.

Gisteren zondag hebben we dan zoals ik al in vorige bericht heb vermeld gaan wandelen in de streek van Westerlo, dit zodat Mathias dan toch dit weekend zijn Mama heeft gezien. We zijn omstreeks 14.30 u vertrokken in de Beeltjens en hebben toch een tweetal uurs flink gewandeld. Kenzo was geweldig in eerste instantie heeft hij toch ongeveer een half uurtje in de auto moeten zitten voor dat we daar waar, ik had er wat bang voor, maar hij heeft dat heel goed gedaan. Heeft heel de tijd gelegen en kwam enkel piepen als we stil stonden voor de rest heeft hij niets gereclameerd. In de bossen zelf heb ik hem een keer losgelaten en dat ging heel goed als ik zei dat hij dicht moest blijven of volgen deed hij dat perfect en dat zonder zijn lis vast te hebben ze was wel niet los van zijn band, dat riskeerde ik niet. We hebben ook een korte pauze gehad voor iets te drinken en te eten en rond 17.00 waren we terug aan de auto, juist op dat moment belde de papa van Mathias dat hij naar huis moest komen. Dus dat was allemaal goed getimd. Wij hebben der echt van genoten van deze wandeling en ook Mathias deze reis want gewoonlijk is dat van "ik ben moe" en doet hij dat eigenlijk niet graag : wandelen.

Hier wat fotokes van onze wandeling :

Is toch leuk zo werken met een digitale camera en dan ze zo kunnen plaatsen hier op de blog, vind het echt fun en in het plaatsen ben ik al vlugger aan het worden. In ieder geval voor de rest van de zondag hebben we nog wat genoten van onze koer en het goede weer en het rustig aan gedaan. Laat het vlug weer weekend zijn want de laatste tijd geniet ik er echt van maar ook van Sonja en de kids is dat het seizoen of wat.... Ik hoop ook dat S niet zo lang en hard moet werken deze week zodat we ook in de week eens wat kunnen gaan genieten.

Ik ga jullie laten want heb ook nog andere dingen te doen dan alleen maar bloggen, wij wensen jullie nog een hele prettige week en geven nog een hele dikke blogknuf .....xxxjes van C & S

11:51 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-04

Hey...

Goede morgen allemaal,

Waarom kan dat weer nu niet beter worden, hier regent het weeral en volgens het weerbericht van just for you zou het morgen zo ook zijn en zondag zou het wel warm zijn maar toch ook buien.   En wij hadden gedacht om dit weekend al eens te barbecuen, erg is dat ja...  Maar ja langs de andere kant is het ook zo dat we dat wouden doen met Mathias erbij maar hij heeft gisteren gebeld dat hij zaterdag naar een verjaardagsfeestje moet en vandaar dat het is uitgesteld, het weekend dan, tot binnen drie weken.   Het is te hopen dat het dan goei weer is dan zullen we dan bbq,  het weer is er nu toch niet voor.  Maar omdat Mathias zijn mama toch niet kan missen heeft hij gevraagd om in het weekend te gaan wandelen met kenzo in de geburen waar hij woont.  Hij weet dat we dat regelmatig doen met Kenzo ergens naar toe rijden om daar dan een fikse wandeling te maken en daarom vroeg hij het gisteren om naar daar te komen zodat hij dan toch dit weekend zijn mama ziet, tof he.  Sonja was er helemaal van aangedaan, is toch een teken van dat hij haar graag ziet.

Wat we voor de rest van het weekend zouden doen weten we nog niet, ik denk wel dat ik Sonja eens goed lang ga laten slapen want die is echt moe.   Het is nu al een viertal weken dat zij gemiddeld 11 uurs per dag werkt, echt niet meer normaal, en dat zal nog wel ff duren.   Plus dat het dan nog zwaar werk is ook want het is heffen en sleuren met bakken gevuld met enkele kilo's kip, dan bouten, dan filets, dan vleugels,.....noem maar op.   Gelukkig doet ze het werk wel graag want anders.....Ik vraag mij eigenlijk af dat wanneer er zoveel bestellingen zijn waarom het fabriek niet in ploegen werkt, ze zouden toch moeten weten dat dit niet te doen is, zo weken aan een stuk en daarbij komt dan ook nog dat de overuren niet extra betaald worden, ze mogen ze alleen verletten, dus extra verlof dat wel.

Vandaar dat mijn schatteke dus van zin is om volgende week dond- en vrijdag verlof te nemen zodat wij dan een lang weekendje hebben.   Dat weekend is Sam heel het weekend bij zijn grootmoeder en moeten wij alleen rekening houden met het zaterdagavond werk en het stemmen van zondag en ook dat die dag onze Sven nog eens op bezoek komt.   Dus van woensdagavond t.e.m. zaterdagnamiddag zouden we helemaal voor ons met twee hebben.   We weten nog niet goed wat wij gaan doen maar denk wel dat we een keer naar paradisio gaan want daar heeft Sonja kaarten voor gewonnen of een dagje naar Zee rijden dat kan ook. 

Wat Sven betreft tja, den 13de komt hij dus nog eens op dagbezoek en daarna zou er nog eens een gesprek plaats vinden samen met de sociaal assistent.  Dit om dan te evaluren hoe die twee bezoeken zijn verlopen en wat het in de toekomst zal worden.   Er heeft nog geen intake gesprek plaats gevonden maar als de ardennen door gaat dan zou dit pas einde grote vakantie zijn.  Dus ze willen dat ik in die twee maanden Sven een vakantie bezorgen, omdat hij geen twee maanden daar in Mol zou zitten, want dit vinden ze erg.   Ik heb daar maar één antwoord op :  hij heeft het zelf gezocht.   Hij zei mij aan de telefoon van wist ik veel dat dit zo lang zou duren.   En dan heb ik zo iets van ja heb je er dan echt voor gekozen, toen in den tijd met die joint, heb je toen echt gedacht van ik ga naar Mol en na een maand ben ik daar buiten.   Of je nu met het gedacht zit van een maand of twee of drie dat doe je toch niet, alles opgeven voor naar een instelling te gaan.   Die joint moest toen echt wel belangrijk zijn geweest t.o.v.  zijn goed leven, zijn thuis, zijn familie....  Ok ik begrijp hem wel als hij zegt van ik zit hier nu al 9 maanden en der komen der maar bij, want dit had echt niet gemoeten maar daartegenover staat wel dat hij dit wist dat dit kon gebeuren want hij weet dat ze in Mol niet al te vlug zijn.    Maar dat hij zo redeneert van ik geef alles op voor één maand Mol en dan zien we wel....echt niet normaal.    Trouwens ik heb gisteren de verslagen aangehad van die dokter die belast is met het onderzoek voor het verhoogde kindergeld en Sven word daar in beschreven als iemand met PSYCHOPATHISCHE GEDRAGSKENMERKEN.   Dit is iets dat al door meerdere mensen in het verleden is gezegd of vernoemd geweest maar dit is wel de eerste keer dat het in een verslag staat.   Ben nieuwsgierig wat ze hier mee gaan aanvangen....

Wij wensen jullie nog een heel prettig weekendje toe en....

Nog een hele dikke blogknuf van C & S

12:34 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-06-04

Na lang zoeken ....

Onze koer :

Na lang zoeken heb ik het dan uiteindelijk gevonden hoe ik meerdere foto's erop kan zetten en je kunt ze normaal gezien vergroten, bij mij lukte het toch. Het is wel een heel werkje vandaar dat dit niet echt dikwijls zal gebeuren. Maar bij wijze van test heb ik die van onze koer toegevoegd, het zijn er natuurlijk maar enkele maar je ziet het begin met het snoeien, opkuis en het einde met ons nieuw tuinset waar we toen nog ff van genoten hebben. Ik hoop dan ook dat het goede weer niet echt meer lang wegblijft.

Dikke blogknuf van C & S

11:25 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-04

Het weekend ?

Het weekend is weeral voorbij en hebben der van genoten.

Vrijdagavond zijn we naar de avondmarkt hier in Turnhout geweest en zaterdagavond zijn we met kameraden gaan chinezen, een lopend buffet.  Was een hele leuke en gezellige avond.  Zondag namiddag moest Sonja gaan werken en ben ik met een vriendin heel de dag op stap geweest.  We hebben eerst in mol de 4de garageverkoop gedaan om daarna rustig iets gaan te drinken en bij te praten.   Die garageverkoop is wel leuk enkel moet je steeds in en uit die auto stappen plus het regende.   Elk huis dat meedeed had als kenteken enkele gele ballonnen hangen en zo verspreid over geheel Mol en omstreken, je kunt dus raden dat wij zekers niet alles hebben gezien.   Daarna zijn we Sonja gaan verrassen op haar werk, dit had ze niet verwacht en was er blij voor, ook voor de afwisseling want het was er niet druk en had niet veel werk.   Dus eigenlijk zijn we praktisch samen thuis gekomen en hebben hier dan met twee nog een gezellig avond gehad.

Gisteren hebben we dan onze koer hellemaal opgekuist, allé grotendeels Sonja en Sam want ik had andere dingen omhanden.   Die koer is elk jaar een groot karwei waarom, omdat hier dus verschillende plantenbakken staan met nogal grote bloemen die in het voorjaar bloeien en dat is het.  Elke keer hebben we der een heel grote afval van en ik mag helaas ze niet weg doen van mijn huisbaas.   Wat hebben we nu gedaan, alles zogezegd eens grondig gesnoeid zodat we der dan toch wat minder last van zullen hebben en tegen onze huisbaas zeggen we wel dat die terug groeien (wat heel waarschijnlijk wel zal zijn, maar toch ff duurt).   De zaterdagnamiddag hadden we ook van alles in het tuincentrum gaan halen en dat is nu ook allemaal gepland we hebben der alleen nog te kort, bloemen bedoel ik dan.   's Avonds hebben we dan ook nog heel even, tussen de buien in, van ons nieuw tuinset kunnen genieten.    Is toch leuk als alles zo proper en netjes is en dat je buiten kunt zitten op je nieuwe terras, ik kan daar echt van genieten.   Soms vinden we het wel spijtig dat we niet echt een hofje hebben, niet dan alleen voor in te zitten maar ook voor de onderhoud ervan en als ook omdat zowel ik als Sonja graag groentjes zouden telen.   Oh dat komt nog wel, hier blijven we toch niet voor altijd zitten dus....   Natuurlijk hebben we van heel deze onderneming een fotoreportage gemaakt maar tja kan dat hier allemaal niet zetten natuurlijk, spijtig.

Vandaag had ik normaal gezien daarjuist een afspraak met de specialist voor mijn teen maar heb toch de bus gemist zekers, moet deze dus verzetten, ik hoop dat ik toch niet te lang moet wachten dan, want heb er echt terug pijn aan en kan nog altijd geen schoenen dragen, wreed ambetant.  In de plaats hiervan ga ik met mijn zuster sewens maar eens wat bijpraten alhoewel dat we dat elke week doen maar allé... Wij gaan elke maandag samen ergens iets drinken en soms iets eten voor dat zij naar haar werk moet en ik doe dan gewoonlijk de kleine inkopen zoals brood en vlees enzo...

Vandaar dat ik jullie weeral ga laten, nog een prettige week en dat het vlug weer weekend is.....

Dikke blogknuf van C & S

09:10 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |