24-09-04

verslag

Goedemorgen allemaal,

Vooral eer ik iets over onze vakantie vertel ga ik eerst zo nog wat dingen zeggen wat er in de grote vakantie is gebeurt zodat jullie toch nog wat bij zijn he.

Zoals jullie misschien al een beetje door hadden is het zo dat Sven terug thuiskomt sinds het begin van de grote vakantie.  In het begin liep het wat stroef maar nu begint het stilaan los te komen.  Al hoe wel het vertrouwen er nog niet echt is.  Op dat moment hadden ze in mol dan ook geen oplossing voor Sven om hem ergens te plaatsen op één ding na en daar hadden ze mij voor nodig.  Ze zouden hem drie maanden naar de Ardennen sturen om daar een intensieve begeleiding te krijgen en als hij dat doorstond was zijn beloning terug naar huis komen.  Ze hebben hier van alles geprobeerd om mij onder druk te zetten want ik moest toch meewerken want anders kon hij daar niet naar toe.  Ik heb voet bij stuk gehouden, ik zou alles voor hem doen om hem te helpen maar niet meer naar huis want dat zou toch slecht aflopen.  Ik en Sven komen redelijk overeen zolang we niet onder één dak wonen, spijtig maar zo is het nu eenmaal.  Uiteindelijk is dat dus niet doorgegaan omdat ze ook ff de mening van Sven vergeten te vragen waren en die was ook niet naar huis terug, weekenden ok maar naar huis komen wou hij ook niet.  
En toen kwam de kat uit de mouw ze hadden zo gezegd niets anders maar op één dag tijd mocht hij in één keer een intake gesprek gaan doen in den Engel in Deurne....   Wat kunnen ze een mens toch aandoen ja.....
Hier zit hij dan ook sinds het einde van augustus en de bedoeling is hier dat hij op 16.5 kamertraining gaat doen en op 17 jaar begeleid zelfstandig wonen.  Dit is het geen hij echt wou en dat hij dankzij mijn nee blijven zeggen ook heeft.   Ik zelf heb er wel bang voor, mijn hoop is groot maar denk niet dat het gaat lukken : hij krijgt heel veel vrijheid en dat is nu juist hetgeen hij niet aankan, maar ik blijf hoopvol en misschien is hij wel veranderd, je weet het nooit.

Dan nog wat nieuws over Sam, ik ga een lang verhaal heel kort maken, want er zit natuurlijk meer achter dan alleen dit maar heb een beetje schrik voor diegene die het hier komen lezen.
De zondag voor ons vertrek heeft hij het afgemaakt met Jessica maar ze blijven vrienden.  Ik heb hem gezegd dat hij dan maar eens goed moet profiteren van zijn 6de jaar dat het leren voor moet gaan maar ook dat hij er van moet genieten.  Vandaar dat hij nu meer weg gaat en dan ook nog dingen die ik eigenlijk niet voor mogelijk houd.   Zo gaat hij nu meer uit met zijn vrienden daarvoor was het enkel met haar en dan nog wel in het Antwerpse terwijl het daarvoor enkel kermistenten waren. In het weekend van de 1ste oktober gaat hij zo naar de TMF  awards en nog veel meer ... ik had het echt niet zo verwacht maar hij heeft er eindelijk de smaak van te pakken ook al zeg ik dit al veel langer dat hij meer weg moest gaan zonder haar maar allé wat heeft een moeder nog te zeggen hé...hahaha.

 

 

En dan nu onze vakantie : zoals ik al vermeld had hebben we dit cadeau gekregen van onze sam voor onze 40ste verjaardag.  Een weekje Ardennen in een hele mooie bungalow te Septon-Somme Leuze nabij Durbuy, een hele mooie streek.   Van maandag tot vrijdag waren er nog wel twee vriendinnen bij maar het weekend waren we hellemaal alleen.   We hebben er enorm van genoten en zijn onze sam enorm dankbaar voor zijn cadeau.

We hebben verschillende ritten gedaan om dingen gaan te bezichtigen zoals bv het kasteel van Val St Lambair, dit was wel een kleine tegenvaller want we hadden er veel meer van verwacht. Het mooiste en interessantste was het glasblazen op zich.  Dan Durbuy zelf natuurlijk als kleinste stad van Belgie met daarnaast Barvau en Tenton maar dit laatste was niet echt iets te zien en daar kregen we zelfs om 18 geen drinken niet meer omdat het toen enkel voor de eters was en der zat geen kat.  Zelfs onze hond mocht niet binnen.
Jaja onze Kenzo is meegegaan en ons Trixie hadden we opvang voor, waarom trixie niet omdat die niet tegen het autorijden kan.  Kenzo heeft er ook enorm van genoten veel mee gewandeld zowel aan de les als zelfs zonder en de tuin vond hij geweldig.  En naargelang deze niet afgemaakt was maar volledig open ging hij niet weg en wist hij vlug wat kon en niet kon.

Eén van onze naaste geburen was het kasteel van "Radhadesh" zoals de folder het zegt : "De Hare-Krishnagemeenschap in de Ardennen.  Een Spirituele Oase."   Hier zijn we tweemaal geweest de eerste keer voor een rondleiding op het kasteel en het domain en de tweede keer ben ik en Sonja terug gegaan voor een huwelijk dat Zondag plaats had.  Deze mensen kwamen trouwens uit onze streek hier allé de familie van de jongen althans want het meisje was een hollandse.  Dit was toch wel eens de moeite om te zien een ervaring rijker.  Voor de rest hebben we heel veel gewandeld zowel in de wijk (bellevue) als in de verschillende dorpen en één keer zijn we naar Luxemburg gegaan naar het stadje Dickirch.

Nu ga ik er mee stoppen, het is zekers al lang genoeg om te lezen nu plus ga ik stillaan beginnen met de fotoshow van onze vakantie net als ik er ene heb gemaakt van ons feest.   Rechts hiernaast zie je een heel kleintje van ons feest met enkel de belangrijkste momenten erop maar de eigenlijke show duurt een half uur.

Nog een hele dikke blogknuf van
C & S

10:47 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-09-04

hey

Wij zijn op VAKANTIE !!!

08:38 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-04

hey.....

Hey,

Hopelijk nu de grote vakantie achter de rug is zal het hier wat losser gaan lopen. Ik heb nog nooit zo een drukke vakantie gehad. Ik heb dan ook heel wat te vertellen en ik ga proberen om jullie stelselmatig up to date te brengen.

Het eerste wat ik ga doen is jullie vertellen over ons ongelofelijke 40 ste verjaardag. Zoals ik jullie al had laten weten werden wij samen 80 jaar en is dit feest doorgegaan op 20 augustus. Er zijn die dag verschillende verrassingen geweest en  enkele foto's hiervan heb ik  links van ons blogje verwerkt in een fotoshowke.
Op de eerste foto staat een vlag met de tekst :

" Conny & Sonja vormen een leuk paar.  
Soms doen ze wel wat raar  
dat mag, want ze worden samen 80 jaar."

En deze heeft heel de dag voor onze deur gestaan en  's avonds mee naar de zaal.  We waren beide hetzelfde aangekleed en de dresscode van het feest was "jeans".
De tweede verrassing voor ons was : dat we zijn opgehaald geweest door een old timer, we hadden dan ook een opdracht gekregen om niet vroeger te vertrekken dan 19.00 u.
Ik zou jullie heel graag alle foto's willen laten zien maar dat gaat niet echt lukken want met die vorige ging dat ook niet. Als iemand mij een oplossing kan geven mail het mij dan ff door, het zijn er over de 200 plus dan nog een video van +- 45 min.

Heel de avond door hebben we dan nog de één verrassing achter de andere gekregen :

  1. Sam heeft ons een reisje naar de Ardennen gegeven en we vertrekken 13 September.
  2. Sven heeft een speciaal liedje gezongen voor mij waardoor ik heel hard ben beginnen gaan te wenen : Cleaning out my cloisit van emenem waar de zin I'm sorry mama in komt. Ik was trouwens niet de enige die weende toen.
  3. Onze kameraden hadden 2 acts ingestudeerd waardoor heel de zaal plat lag van het lachen.
  4. De taart was ook een complete verrassing deze was speciaal gemaakt voor ons : een ijstaart met twee borsten.
  5. Dan een homo koppel dat is binnen gekomen als een hetero koppel. Eén van beide was gekleed als een zwangere dame.
  6. enz.enz.... teveel om op te noemen.

Ik kan jullie zeggen het was een feest om te herinneren en we denken dat er over enkele jaren nog over gepraat gaat worden, zekers weten. Iedereen vroeg ons wanneer het volgende gaat zijn bv een trouwfeest, hahaha. Ooit misschien......

Nog iets dat ik zekers moet vermelden wij kunnen zeggen dat er op ons feest alle slag van mensen waren : lesbo's, homo's, bisekse, hetero's en wat je niet zou kunnen indenken zware moto mannen, maar schatten van jongens.

Ik ga jullie nu weer laten en probeer zo vlug mogelijk het ander nieuws nog te vertellen !

Dikke blogknuf van
C & S

12:08 Gepost door Conny & Sonja | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |